fbpx

ΦαρμακονήσιΗ Ρένα Δούρου, βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σχολίασε ως εξής το περιστατικό στο Φαρμακονήσι τα ξημερώματα της Τετάρτης:

«H σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με σκάφος του Λιμενικού, στο Φαρμακονήσι, τα ξημερώματα της Τετάρτης, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη συνεχιζόμενη τουρκική πρακτική της συστηματικής παραβίασης των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Πρόκειται για μια παράνομη πρακτική, που αντιβαίνει στους κανόνες του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας και δυσχεραίνει την βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.

Το γεγονός δε ότι το τουρκικό σκάφος, παρά την προειδοποίηση του κυβερνήτη του ελληνικού σκάφους, προχώρησε σε επικίνδυνους ελιγμούς, σημαίνει ότι πρόκειται για ενέργεια στο πλαίσιο συγκεκριμένης στρατηγικής. Η βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών απαιτεί συγκεκριμένα βήματα και από την πλευρά της Άγκυρας. Ενέργειες σαν αυτή της τουρκικής ακταιωρού (όπως και άλλα, προηγούμενα παρεμφερή περιστατικά) είναι πασιφανές ότι δυσχεραίνουν την επίπονη αλλά αναγκαία προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί, προκειμένου οι δύο χώρες να γυρίσουν σελίδα».

Το Γραφείο Τύπου ΣΥΝ, 27/9/2012

Share This