fbpx

afisa_ekloges_2012Της Ρένας Δούρου

Τώρα που έρχεται η ώρα της περισυλλογής, η ώρα που τα συνθήματα καταλαγιάζουν, η ώρα που τα φώτα των προεκλογικών συγκεντρώσεων σβήνουν, τώρα φθάνει η στιγμή της κρίσιμης απόφασης. Τούτη η Κυριακή, 6 Μαΐου, μπορεί να γίνει η αφετηρία μιας νέας, δύσκολης αλλά ελπιδοφόρας αρχής για την κοινωνία μας.
Μας δίνεται η δυνατότητα να ακυρώσουμε εκείνους που επιχειρούν να ακυρώσουν το μέλλον μας. Μας δίνεται η δυνατότητα να στείλουμε μήνυμα στους λαούς της Ευρώπης ότι τελικά το πειραματόζωο της Γηραιάς Ηπείρου δεν συμβιβάστηκε με τη μοίρα του, ότι αντιστέκεται και χαράζει μια νέα πορεία. Μια πορεία στον αντίποδα του σημερινού «σπιράλ» θανάτου των μνημονιακών πολιτικών. Μια πορεία στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο έχει αποδείξει, με τη μέχρι σήμερα αντιπολιτευτική του παρουσία στη Βουλή, ότι είναι σε θέση να παίζει καθοριστικό ρόλο, δίνοντας ελπίδα και αξιοπρέπεια στους πολίτες.
Στο χέρι μας είναι να κάνουμε την 6 Μαΐου την ημέρα που θα καταγραφεί ως η αρχή του τέλους του πιο φαύλου, διεφθαρμένου, δικομματικού συστήματος, εκείνου που εξέθρεψαν με αγαστή σύμπνοια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εκείνου που μας οδήγησε στη σημερινή χρεοκοπία μας. Ας βάλουμε σήμερα κιόλας τις βάσεις ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, μιας αριστερής κυβέρνησης που θα καταγγείλει δανειακή σύμβαση και μνημόνια. Που θα κάνει τη χώρα να σηκώσει ξανά ψηλά το κεφάλι.
Το χρωστάμε στις γενιές που προηγήθηκαν και έδωσαν το αίμα τους για να πάρουμε εμείς σήμερα τη σκυτάλη των αγώνων: τη γενιά της αντίστασης, της ΕΔΑ, του 1-1-4, του Πολυτεχνείου, της Γένοβας, των Αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος. Ερχόμαστε από μακριά και πάμε ακόμη μακρύτερα. Βάζουμε τα θεμέλια ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία μας, με πρώτο και κύριο πρωταγωνιστή, εκείνων που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συστηματικά ταπείνωσαν και εκμεταλλεύτηκαν: το λαό!
Μαζικά και αποφασιστικά ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ -Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο!

Share This