fbpx

Dourou City PressΤης Ρένας Δούρου, Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα City Press, 4 Μαΐου 2012

Λίγες μόλις ώρες μένουν από τη μεγάλη ανατροπή που θα σημάνει στις 6 Μαΐου. Οι πολίτες είναι έτοιμοι να πουν το μεγάλο «όχι» και να ακυρώσουν εκείνους που επιχειρούν να ακυρώσουν το μέλλον μας. Τούτη την κρίσιμη συγκυρία, το «μαύρο μέτωπο» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «πατάει γκάζι», τα παίζει όλα για όλα, επιχειρώντας να αποτρέψει το μοιραίο για τον φαύλο δικομματισμό, ελπιδοφόρο για το λαό, αποτέλεσμα της Κυριακής. Ένα αποτέλεσμα-καταδίκη των φαύλων τους πολιτικών, που οδήγησαν την κοινωνία σε εξαθλίωση και την οικονομία σε κατάρρευση. Ένα αποτέλεσμα που θα σηματοδοτήσει μια στροφή ελπίδας στην Ελλάδα και ένα μήνυμα ανατροπής προς την Ευρώπη.

«Άνεμος αντίστασης»
Για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες φαίνεται ότι πνέει ένας άνεμος αντίστασης και ανατροπής, που απειλεί να σαρώσει το φαύλο πελατειακό σύστημα διακυβέρνησης και κυριαρχίας των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, που καταδυνάστευαν τη χώρα επί 38 χρόνια και οδήγησαν στη σημερινή χρεοκοπία την κοινωνία. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μπροστά στο φάσμα της κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος που εξέθρεψαν όλα αυτά τα χρόνια, με τη βοήθεια των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες ενώ στρέφονται κατά του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου, επιχειρώντας να διαστρεβλώσουν τα επιχειρήματά του για να ανακόψουν την ανοδική του πορεία. Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις του κατεστημένου και των διαπλεκόμενων συμφερόντων, καθώς και οι εκφραστές τους στα ΜΜΕ, επιχειρούν κοντόφθαλμες επιχειρήσεις αντιπερισπασμού (με το… κυνήγι των μεταναστών, εκ μέρους του κ. Χρυσοχοΐδη, ή των εκδιδομένων γυναικών στο κέντρο της Αθήνας, εκ μέρους του κ. Λοβέρδου), στην απέλπιδα προσπάθειά τους να αποκρύψουν από το λαό το κρίσιμο γεγονός: ότι δηλαδή έχουν κοινό πρόγραμμα, κοινά επιχειρήματα. Εκείνα της τρόικας και της δανειακής σύμβασης! Δηλαδή της λιτότητας, της συρρίκνωσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της δημοκρατίας!

Ανατροπή της κοινωνικής καταστροφής
Σε τούτη την εκλογική αναμέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο προσέρχεται με πρόταση για ενότητα όλων των δημοκρατικών, αριστερών, οικολογικών δυνάμεων και με πρόγραμμα για σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης, προκειμένου να ανατραπεί η σημερινή κοινωνική καταστροφή. Και μόνο το ενδεχόμενο σχηματισμού αριστερής κυβέρνησης πανικοβάλλει τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και τους εκφραστές τους στην πολιτική και τα ΜΜΕ, που επιχειρούν με ψέματα, με διαστρεβλώσεις, ύβρεις και συκοφαντίες να διαβάλουν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και να σπιλώσουν τις προτάσεις του. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι η σελίδα έχει γυρίσει, ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ότι πλέον τα ψέμματα τελείωσαν και ότι βρισκόμαστε μπροστά στην ανάδυση ενός νέου κόσμου. Στις 6 Μαΐου ο λαός μας σφραγίζει τη νέα μεταπολίτευση, απονομιμοποιώντας με την ετυμηγορία του τους εκφραστές της πολιτικής του μνημονίου, εκείνους που καταβαράθρωσαν την κοινωνία, την οικονομία και, εντέλει, τη Δημοκρατία.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και ανατροπής στους λαούς της Ευρώπης. Μήνυμα ελπίδας ότι από την Ελλάδα, που ο λαός της έγινε το «πειραματόζωο» των πολιτικών λιτότητας, ξεκινά η αντίστροφη πορεία: προς μια Ευρώπη ανάπτυξης, αλληλεγγύης, απασχόλησης!
Ας γίνει η 6η Μαΐου η σημαδιακή εκείνη ημέρα που το ευρωπαϊκό και το ελληνικό κατεστημένο, οι δυνάμεις του κεφαλαίου και των διαπλεκόμενων συμφερόντων θα δουν τους χειρότερους εφιάλτες τους να γίνονται πραγματικότητα: το σχηματισμό μιας αριστερής κυβέρνησης συνεργασίας!

Share This