fbpx

Μerkel_PapadimosΔήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας, υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών:

«Στην Ευρώπη των 23 εκατομμυρίων ανέργων τα ζητήματα της ανάπτυξης και της απασχόλησης ήταν για άλλη μια φορά οι μεγάλοι χαμένοι μίας συνόδου κορυφής. Παρά το γεγονός ότι αποτελούσαν επισήμως κομμάτι της ατζέντας της συνόδου, τελικά, όπως διαφαινόταν άλλωστε, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην υιοθέτηση του δημοσιονομικού συμφώνου που εγκαθιδρύει το γερμανικής έμπνευσης μοντέλο της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, των κυρώσεων κατά των δημοσιονομικά απείθαρχων χωρών, του ‘χρυσού κανόνα’, των επεμβάσεων στα εσωτερικά των χωρών και το οποίο θα υπογράψουν 25 χώρες. «Η Μέρκελ νίκησε» είναι το σχόλιο της γαλλικής οικονομικής εφημερίδας Les Echos και αυτό φάνηκε και από το γεγονός της διάρκειας των συνεντεύξεων Τύπου της κ. Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί. Εκείνη του γάλλου προέδρου, ο οποίος… εκθείασε το γερμανικό μοντέλο, ήταν συνοπτικότατη, κράτησε λίγα μόλις λεπτά, σε αντίθεση με αυτή της κυρίαρχης του ευρωπαϊκού παιχνιδιού σήμερα, της καγκελαρίου Μέρκελ, που εξήγησε αναλυτικά τις αποφάσεις σχετικά με το δημοσιονομικό σύμφωνο.
Την ίδια στιγμή η συνταγή δρακόντειας λιτότητας που προωθούν η γερμανική και γαλλική Δεξιά σε όλη την Ευρώπη, αρχής γενομένης από τη χώρα μας, αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι αποτυχημένη. Μόλις χθες γινόταν γνωστό ότι στην Πορτογαλία το κόστος δανεισμού εκτινασσόταν ενώ η Ισπανία των 5 εκατομμυρίων ανέργων οδηγείται αναπόδραστα στην ύφεση.
Σε αυτό το πλαίσιο και παρά τις όποιες κακής ποιότητας σκηνοθεσίες εκφοβισμού των ελλήνων πολιτών (μέσα από το φάσμα της δημοσιονομικής επιτροπείας που είναι υπαρκτό εδώ και πάνω από έναν χρόνο), η ελληνική κοινωνία οδηγείται από τους Μέρκελ, Σαρκοζί, Παπαδήμο και τους υποστηρικτές της κυβέρνησής του, στην πρέσα της φτωχοποίησης και της εξαθλίωσης. Ο φετινός σκληρός χειμώνας της Αθήνας με τους νεοάστεγους και τους νεόφτωχους σε κάθε γωνιά της, είναι αποκαλυπτικός του μέλλοντος που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς».

Share This