fbpx

MegaΗ Ρένα Δούρου, μέλος της Π.Γ. του Συνασπισμού, υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής, προσκεκλημένη στην εκπομπή των Μ. Αναγνωστάκη και Ι. Χασαπόπουλο, Mega Σαββατοκύριακο, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

Για τις συζητήσεις για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης:

«Περισσεύουν οι διαπιστώσεις κυρίως εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, των χειροκροτητών του κ. Παπανδρέου, που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση προκειμένου να δημιουργηθεί εντός 24ωρων μία άλλη!

Δεν έχουμε περιθώριο για τακτικισμούς, οι οποίοι δεν αφορούν μόνο τις απέλπιδες προσπάθειες του πρωθυπουργού αλλά είχαμε δυστυχώς την ευκαιρία να δούμε ότι και ο κ. Σαμαράς έπαιξε με τις μπλόφες του κ. Παπανδρέου και το αντιμνημονιακό του προσωπείο έχει υποστεί πλέον μια τεράστια ρωγμή, καθώς μόλις φάνηκε ότι υπάρχει περίπτωση να ανοίξει ο δρόμος για την πρωθυπουργία, αποφάσισε να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση την οποία αντιμαχόταν μέχρι και την Τετάρτη!

Επειδή τα πράγματα χειροτερεύουν και αυτό το αντιλαμβανόμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέμε ότι εδώ που φθάσαμε και αφού έχουμε δυστυχώς επιβεβαιωθεί σε όσα είπαμε και προτείναμε εδώ και 24 μήνες και τα οποία απορρίφθηκαν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πρέπει σήμερα να οδηγηθούμε σε εκλογές. Όχι γιατί είμαστε εναντίον μιας κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας όπως είναι το δημοψήφισμα αλλά γιατί θεωρούμε ότι αυτό ευτελίστηκε, όπως έχει απομειωθεί ο θεσμός του εθνικού κοινοβουλίου και προσφάτως και ο θεσμός του προέδρου της Δημοκρατίας. Το να γίνονται σήμερα συζητήσεις επί συζητήσεων για μεταβατική κυβέρνηση, δεν έχει νόημα γιατί υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας – ποια η αξιοπιστία του κ. Σαμαρά για να προτείνει υπουργό Οικονομικών αν κι εφόσον δεχθεί ο διαρκώς παραιτούμενος κ. Παπανδρέου;

Δεν χρειάζεται να πάμε πίσω, στον Οκτώβριο του 2009, όταν «λεφτά υπήρχαν» και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Πάγκαλος δήλωνε ότι τα περί ΔΝΤ αποτελούσαν ψεύδη και καταστροφολογία της Αριστεράς, για να αντιληφθούμε τι συμβαίνει.

Προχθές ζήσαμε μια επανάληψη της 15ης Ιουνίου φέτος, όταν το πρωί παραιτείτο ο κ. πρωθυπουργός, το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς έδινε συναίνεση και το βράδυ έκανε μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα.

Η χώρα εξαθλιώνεται και δεν έχουμε περιθώρια για άλλες μπλόφες».

Για την ανάγκη άμεσης διεξαγωγής εκλογών:

«Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ προλαβαίναμε να κάνουμε δημοψήφισμα που μπορεί να πήγαινε μέχρι τον Γενάρη αλλά δεν προλαβαίναμε να κάνουμε εκλογές! Σήμερα υπάρχει φοβερή αναντιστοιχία μεταξύ των πολιτών που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και των κυβερνητικών πολιτικών!

Το δημοψήφισμα ήταν μπλόφα του πρωθυπουργού που μπορεί να έπιασε στην κοινοβουλευτική του ομάδα αλλά δεν πιάνει παντού και σε όλους.

Η πίεση που δεχόμαστε από το εξωτερικό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου δεν διαπραγματεύτηκε καθόλου.

Στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε ότι υπερισχύουν οι δημοκρατικές διαδικασίες και η λαϊκή βούληση έναντι των οποιωνδήποτε τακτικισμών, μπλοφών και πρωθυπουργικών θώκων και ότι προέχει η πορεία του τόπου, το μέλλον των εργαζομένων, των νέων και των συνταξιούχων. Γι αυτό και δεν μπορούν να συνεχίζονται τα παιχνίδια. Εκλογές τώρα!»

Share This