fbpx

SKAI TWRAΣε τηλεφωνική της παρέμβαση στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, «Σκάι Τώρα» στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η Ρένα Δούρου, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής, αναφερόμενη στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι μεν για πολλοστή φορά ‘καζάνι που βράζει’ ωστόσο δεν είναι διόλου σίγουρο ότι σήμερα το βράδυ θα εκραγεί.

Η ψήφος εμπιστοσύνης που ζητά ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού τελικά δεν εξήγησε με ακρίβεια γιατί τελικά δεν θα γίνει το δημοψήφισμα, μοιάζει περισσότερο με λευκή επιταγή.

Ενδεχόμενη δημιουργία προσωρινής ή μεταβατικής κυβέρνησης θα αποτελέσει ανάσα όχι για τον λαό αλλά για το πολιτικό σύστημα και το πολιτικό προσωπικό που ακριβώς δημιούργησε τη σημερινή οικονομική κρίση, η οποία πλέον έχει μετατραπεί σε κρίση Δημοκρατίας, από τη στιγμή που αποκλείεται η όποια δημοκρατική έκφραση του λαού… Η όποια τέτοιου είδους ‘λύση’ θα πάσχει από έλλειψη λαϊκής νομιμοποίησης. Οι μπλόφες του κ. Παπανδρέου δεν πιάνουν παντού και σε όλους».

Για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

«Ζητάμε εδώ και καιρό την άμεση προσφυγή στις κάλπες για να μπορέσει ο λαός να εκφραστεί και βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο. Απευθυνόμαστε σε όλες τις άλλες αριστερές δυνάμεις αλλά και σε εκείνους που απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ, αισθανόμενοι εξαπατημένοι. Είναι ανάγκη σήμερα ο πολυκατακερματισμένος πολιτικός χώρος της Αριστεράς να αντιστοιχηθεί με την κοινωνική αριστερά που αναπτύσσεται.

Έχει πλέον καταρριφθεί ο μύθος περί ανυπαρξίας προτάσεων της Αριστεράς. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρας αφιέρωσε μεγάλο τμήμα του λόγου του σε προτάσεις για έξοδο από την κρίση, όπως τη φορολόγηση του πλούτου και του κεφαλαίου, την αναζήτηση εναλλακτικών πηγών δανεισμού, την άρνηση βεβαίως της δανειακής σύμβασης και την προστασία των ασφαλιστικών ταμείων».

Το Γραφείο Τύπου Συν, 4/11/2011

Share This