fbpx

Τη δική τους άποψη για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας που απασχολούν τη χώρα μας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν φοιτητές και σπουδαστές από σχολές δημοσιογραφίας με πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής στην Ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα το πρωί (21/12/08) ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων με τίτλο “Πολιτική: Κοινωνική προσφορά ή επιχειρηματικότητα?”.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ Κωστής Χατζηδάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ πρών Υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος, το μέλος του Γραφείου του κεντρικού συμβουλίου της ΚΝΕ Βαγγελιώ Πλατανιά και η Υπεύθυνη Διεθνών σχέσεων του Σύριζα κ. Ρένα Δούρου απάντησαν στα καίρια ερωτήματα των παρευρισκομένων.

Ο πρόεδρος του ΟΝΑ Βασίλης Κικίλιας δίνοντας βήμα στους νέους ανθρώπους για τους οποίους γίνεται λόγος τις τελευταίες ημέρες επισήμανε στην ομιλία του ότι” Οι νέοι άνθρωποι βλέπουν και βιώνουν τα προβλήματα της καθημερινότητας και επιζητούν τομές και αλλαγές. Οι νέοι θέτουν το ερώτημα κατά πόσο ένας πολιτικός μπορεί να σκύψει πάνω σε αυτά τα προβλήματα και να δώσει λύσεις χωρίς να σκέφτεται το προσωπικό του συμφέρον”. Για την αντίδραση την νεολαίας μετά τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου ανέφερε :” Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ των δημιουργικών επαναστάσεων. Αντιλαμβάνομαι το κίνημα των παιδιών και των φοιτητών και τη θέρμη με την οποία βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Δεν έχει σχέση η αντίδραση αυτή με τους κουκουλοφόρους που εδώ και 15 ημέρες καταστρέφουν την πόλη μας. Η νέα γενιά επαναστατεί γιατί ελπίζει και οραματίζεται ένα καλύτερο αύριο.”

Ο κος Χατζηδάκης επισήμανε ότι “η πολιτική πρέπει να είναι ανιδιοτέλεια και προσφορά. Είναι κυρίως θέμα νοοτροπίας. Ο πολιτικός πρέπει να στοχεύει στο όφελος της πατρίδας μας”. Για τα τελευταία γεγονότα τόνισε “η Κυβέρνηση έχει ανοιχτά τα αυτιά της στην κοινωνία και στους νέους ανθρώπους. Άκουσε τι θέλουν να πουν και έβγαλε τα συμπεράσματά της και θα προβεί στις αναγκαίες διορθώσεις”.

Ο κ. Λοβέρδος από την πλευρά του τόνισε ότι “η πολιτική στην Ελλάδα χαλάει τους ανθρώπους και σε κάνει να μην θέλεις να ασχοληθείς με αυτήν. Εγώ όμως πιστεύω στον τρόπο σκέψης των νέων ανθρώπων. Με πολιτικές αντεγκλήσεις ζημιώνεται πρώτα η χώρα”. Σε ερώτημα φοιτητών για το θέμα του Βατοπαιδίου και τη διαφθορά επισήμανε ότι “ο κόσμος ζητάει να συνεχιστεί η έρευνα για τη διαφθορά. Είναι η εκπλήρωση μιας πολιτικής και συνταγματικής υποχρέωσης”.

Η κ. Πλατανιά ανέφερε: “Ο χαρακτήρας και το επάγγελμα του πολιτικού προσώπου δεν καθορίζει το περιεχόμενο της πολιτικής που ασκείται. Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα” ενώ η κ. Δούρου τόνισε ότι “την πολιτική δεν μπορείς να την αντιμετωπίζεις είτε σαν επάγγελμα είτε σαν μια ανιδιοτελή προσφορά. Σήμερα έχει ηττηθεί η πολιτική γιατί μετά και τα τελευταία γεγονότα υπάρχει μια αντίδραση του κόσμου απέναντι σε ένα μέλλον των νέων ανθρώπων χωρίς προοπτική”.

http://www.ona.gr

Share This