fbpx

1055Συνέντευξη της υπεύθυνης των Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ, Ρένας Δούρου στο Ρ/Σ «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» για το Κυπριακό και την Ευρωπαϊκή Αριστερά

Η Ρένα Δούρου, υπεύθυνη των Διεθνών Σχέσεων του Συνασπισμού, που βρίσκεται μαζί με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Λόταρ Μπίσκι, καθώς και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνο της Επιτροπής ευρωπαϊκής πολιτικής και άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, στην Κύπρο, μίλησε στον ραδιοσταθμό «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» για τη συνάντηση με τον πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και με τις ηγεσίες άλλων κυπριακών κομμάτων.

«Σήμερα πραγματικά το κυπριακό βρίσκεται σε κρίσιμη φάση, και είναι απαραίτητο να μην διαταραχθεί η εσωτερική ισορροπία τη στιγμή που ο σύντροφος πρόεδρος Χριστόφιας δίνει τη μάχη στις συνομιλίες με την τουρκοκυπριακή πλευρά. Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το γεγονός ότι το Κυπριακό δεν αφορά απλά τις δύο κοινότητες, ή την Ελλάδα και την Τουρκία αλλά ότι συνιστά πρωτίστως ευρωπαϊκό πρόβλημα. Σε αυτόν τον ευρωπαϊκό τόπο δυστυχώς υπάρχουν ακόμη τείχη. Δεύτερον, για την Ευρωπαϊκή Αριστερά είναι κρίσιμης σημασίας η στήριξη – και αυτό θα το προσπαθήσουμε και με κοινή δράση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο – των άμεσων διαπραγματεύσεων και των απευθείας συνομιλιών του συντρόφου προέδρου Δημήτρη Χριστόφια. Για την Ευρωπαϊκή Αριστερά η επανένωση της Κύπρου, με ειρηνικό τρόπο, με μια διεθνή προσωπικότητα, με μια κυριαρχία, με μία ιθαγένεια είναι μια μάχη που είναι μπροστά μας. Τέλος, αναγνωρίστηκε από την κυπριακή πολιτική ηγεσία ότι πιστώνεται στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και το Συνασπισμό, ως ιδρυτικό της μέλος, τούτη η μάχη».

To Γραφείο Τύπου ΣΥΝ

Share This