fbpx

Την ανάγκη συστηματοποίησης της ενημέρωσης για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας με στόχο την προστασία των πολιτών, υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου κατά την ευρεία ενημερωτική σύσκεψη, που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πειραιά και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά με τη συμμετοχή των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πολυχώρου «ΑΠΟΛΛΩΝ», στον Δήμο Πειραιά, μετείχαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιώς, Αντιπύραρχος Ιωάννης Σταμούλης, αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, Νικόλαος Μουμούρης.
Στη συνάντηση ο κ. Σταμούλης ενημέρωσε τους Διευθυντές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα μέτρα πρόληψης και αντίδρασης εκπαιδευτικών και μαθητών σε περιπτώσεις εκδήλωσης επικίνδυνων φαινομένων. «Ήταν από τις επιδιώξεις μας ως Πυροσβεστική Υπηρεσία εδώ στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, να μπορέσουμε να μιλήσουμε με όλους τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν στην ευθύνη τους ανθρώπινες ψυχές», τόνισε μεταξύ άλλων ο ίδιος.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος Πολιτικής Προστασίας που υλοποιείται στους Δήμους της ΠΕ Πειραιά σε συνεργασία με τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά. Στο επίκεντρο είναι αφενός η ενημέρωση για ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε περιπτώσεις σεισμών, σοβαρών ατυχημάτων, ακραίων καιρικών φαινομένων κ.ά., και αφετέρου, η υλοποίηση ασκήσεων ετοιμότητας σε σχολεία, σήραγγες κεντρικών δρόμων, εργοστάσια που εμπίπτουν στις διατάξεις SEVESO και σε νοσοκομεία, προκειμένου όλοι οι εμπλεκόμενοι να ενημερωθούν για τον τρόπο συμπεριφοράς και αντίδρασης στην περίπτωση εκδήλωσης τέτοιων φαινομένων.
«Εύχομαι να είναι πολύ σύντομο το χρονικό διάστημα που θα ξανασυναντηθούμε και θα κάνουμε έναν απολογισμό για να δούμε αν αυτή η σημερινή συζήτηση μας τροχοδρόμησε σε μία ενημέρωση που με τη σειρά της τροχοδρομεί και την ασφάλεια των παιδιών μας», σημείωσε μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης.

Share This