fbpx

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαΐου, το απόγευμα η εκδήλωση αντιφασιστικής μνήμης και τιμής στους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944. Στην εκδήλωση μετείχε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον χώρο του ΜΠΛΟΚ 15 και περιλάμβανε ιστορικό περίπατο και ξενάγηση από τον Αντιπεριφερειάρχη και ιστορικό, Σπύρο Τζόκα.
Ακολούθησε απόδοση φόρου τιμής στη μνήμη των αγωνιστών με την κατάθεση στεφανιών μπροστά από το ΜΠΛΟΚ.
Στη συνέχεια, οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Περιστερίου παρουσίασαν ένα ξεχωριστό χορευτικό και ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα τον αντιφασιστικό αγώνα και η βραδιά έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τη «Ρωμιοσύνη» και τον «Επιτάφιο» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και από το «Άξιον Εστί» σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, από τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο και τους μουσικούς του.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Γιάννης Μπαλάφας, η εκπρόσωπος του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Βουλευτής Σοφία Βούλτεψη, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Θεόδωρος Σχινάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Γιώργος Γαβρίλης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Υποστράτηγος Χρήστος Πουλιανίτης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Δ/ντης Διαβιβάσεων ΓΕΣ Υποστράτηγος Απόστολος Περβολαράκης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού Πολεμικής Αεροπορίας, Ταξίαρχος Ιπτάμενος Δ/ντης Δ/νσης Δ3 Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Στέργιος Τσιλίκας, ο Αρχιπλοίαρχος Βασίλης Γκούμας, ο Αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Δημήτρης Σούλος, ο Συνταγματάρχης Διαβιβάσεων Αλέξης Καρατσισκάκης.
Το παρών έδωσαν επίσης οι δήμαρχοι: Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, Αγ. Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης καθώς και αντιδήμαρχοι, επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας, ο Δ/ντης της Δ/νσης Α’θμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας Αδάμ Στάμος κ.ά.
Παρευρέθηκαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι: Βασιλική Λάσκαρη, Δημήτρης Δημάκος, Αναστασία Στεφανοπούλου, Κων/νος Καράμπελας.

Share This