fbpx

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Διαμόρφωση κόμβου 25ης Μαρτίου – Αναξαγόρα – Αγίας Σοφίας και κόμβου Χρυσοστόμου Σμύρνης – Επταλόφου – Κορυζή, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιοχής Εσταυρωμένου της Δ.Κ. Ταύρου», υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου. Το έργο, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας.
Σκοπός του έργου είναι η διευθέτηση της κίνησης των οχημάτων με τη διαμόρφωση δύο κυκλικών κόμβων σε σημεία παρέμβασης στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, με γνώμονα τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, την προστασία των πεζών και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.
Ειδικότερα, προβλέπεται η διαμόρφωση των δύο κυκλικών κόμβων: α) μεταξύ των οδών Αναξαγόρα – Αγ. Σοφίας – 25ης Μαρτίου – Ομήρου και β) μεταξύ των οδών Επταλόφου – Χρυσοστόμου Σμύρνης – Μικράς Ασίας – Τιμοθέου Ευγενικού καθώς και η ρυθμιστική σήμανση και σήμανση κινδύνου στην περιοχή του Εσταυρωμένου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν: χωματουργικά – καθαιρέσεις, τεχνικές – ασφαλτικές εργασίες και εργασίες φωτισμού και σήμανσης. Για τη διαμόρφωση των δύο κόμβων θα εφαρμοσθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Τη δημοπράτηση, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής του έργου και την παραλαβή του αναλαμβάνει ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου.

Share This