fbpx

Νέα πρόσκληση προς Δήμους της Αττικής να υποβάλουν προτάσεις για την ανέγερση νέων ή την επέκταση υφιστάμενων Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής.
Συγκεκριμένα, καλούνται οι 15 πρώτοι Δήμοι, σύμφωνα με την Εγκεκριμένη Περιφερειακή Στρατηγική Κοινωνικής Ένταξης, και συγκεκριμένα οι Δήμοι: Αθηναίων, Πειραιώς, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Περάματος, Αίγινας, Ασπροπύργου, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Φυλής, Λαυρεωτικής, Τροιζηνίας – Μεθάνων, Μαραθώνα και Μεγαρέων να υποβάλουν προτάσεις στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020 για τη δράση με τίτλο «Υποδομές Φροντίδας Παιδιών – Νέες Πράξεις», η οποία έχει συνολικό προϋπολογισμό 11.500.000 ευρώ.
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 10 («Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών Υποδομών και Υποδομών Υγείας»), ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Στόχος της πρόσκλησης είναι να συμπληρωθεί και να επεκταθεί το δίκτυο των Υποδομών Φροντίδας Παιδιών της Περιφέρειας Αττικής και ειδικότερα των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών των Δήμων, οι οποίοι θα λειτουργήσουν, ή λειτουργούν ήδη, από τους οικείους Δήμους ή από υπαγόμενα στους Δήμους νομικά πρόσωπα.
Μέσω της συγκεκριμένης πρόσκλησης προβλέπεται η δημιουργία υποδομών παιδικής μέριμνας για τουλάχιστον 360 βρέφη ή/και παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Απώτερος σκοπός είναι να βελτιωθεί η ποιότητα επάρκειας των παρεχόμενων υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας στους εν λόγω Δήμους και να εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση σε υποδομές κοινωνικής πρόνοιας, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τα φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού αλλά και την αυξημένη ζήτηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης.
Με τη συγκεκριμένη δράση, η Περιφέρεια Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, έρχεται να συμπληρώσει και να ενισχύσει την κοινωνική μέριμνα, πυλώνα της οποίας αποτελεί και το ενταγμένο και υλοποιημένο πρόγραμμα της Εναρμόνισης Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής, το οποίο επίσης χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 09.
Η συγκεκριμένη πρόσκληση έχει αναρτηθεί και στη Διαύγεια.

Share This