fbpx

Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου «Ανακατασκευή οδού Αγίου Γεωργίου του Δήμου Ασπροπύργου», προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ με ΦΠΑ.
Σκοπός του έργου, που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας, είναι η ανάπλαση της οδού Αγίου Γεωργίου µε γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών. Συγκεκριμένα, η παρέμβαση αφορά σε όλη την έκταση της οδού, η οποία παρουσιάζει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο λόγω της ραγδαίας επιχειρηματικής ανάπτυξης της περιοχής. Να σημειωθεί ότι η οδός Αγίου Γεωργίου κατασκευάστηκε πριν πολλά χρόνια, χωρίς οριογραμμές, πεζοδρόμια και ηλεκτροφωτισμό. Πρόκειται δε για τη μόνη οδό επικοινωνίας της βιομηχανικής περιοχής του Ασπροπύργου, συνδέοντας την οδό Μεγαρίδος µε τη Λεωφόρο Ειρήνης (ΝΑΤΟ). Επιπλέον, με την υλοποίηση του έργου θα επιλυθεί το ζήτημα ασφάλειας που προκύπτει, αναφορικά με την απόσταση του υπάρχοντος οδοστρώματος από τους εναέριους αγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης.
Μεταξύ άλλων, το έργο περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες: εκσκαφές, κατασκευή υπόβασης και βάσης, διάστρωση ασφαλτικής στρώσης βάσης και κυκλοφορίας καθώς και κατασκευή κρασπεδορείθρων και πεζοδρομίων.

Share This