fbpx

Με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας, την κάλυψη της έλλειψης βασικών υποδομών αποχέτευσης και τη συμμόρφωση με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία για την επεξεργασία των λυμάτων, η Περιφέρεια Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση δύο σημαντικών έργων στα Γλυκά Νερά Δήμου Παιανίας και στο Λαύριο του Δήμου Λαυρεωτικής.
Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπέγραψε την ένταξη της πράξης «Κατασκευή Δικτύου Ακαθάρτων Γλυκών Νερών Δήμου Παιανίας» στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική». Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή πάνω από 60 χιλιομέτρων δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην οικιστική ενότητα των Γλυκών Νερών. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 19.594.745,25 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Στο ίδιο πλαίσιο, η Περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε την ένταξη της πράξης «Αποχέτευση Παραλιακής Ζώνης Λαυρίου», το μόνο πλέον τμήμα της πόλης που δεν διαθέτει αποχετευτικό σύστημα. Τα εν λόγω έργα αποχέτευσης θα καλύψουν την παραλιακή ζώνη μεταξύ Δημαρχείου και Παλαιού – Νέου Λιμανιού.
Με τα παραπάνω έργα, προστίθεται ένα ακόμα λιθαράκι στην προσπάθεια ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου της Ανατολικής Αττικής, στη συμμόρφωση με τη νομοθεσία σχετικά με την αποχέτευση ακαθάρτων και στη μη επιβολή προστίμων από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Share This