fbpx

Την αναβάθμιση 14 παιδικών χαρών του Δήμου Κορυδαλλού εξασφάλισαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης. Συγκεκριμένα, υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Επισκευές και συντηρήσεις παιδικών χαρών Δήμου Κορυδαλλού», προϋπολογισμού 189.992 ευρώ με ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.
Στόχος του έργου είναι η ανακατασκευή 14 παιδικών χαρών του Δήμου Κορυδαλλού με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, στο πλαίσιο του προγράμματος γενικότερης αναβάθμισης και πιστοποίησης των παιδικών χαρών του Δήμου, σύμφωνα με τις νέες προϋποθέσεις και τεχνικές προδιαγραφές.
Θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις στις παρακάτω παιδικές χαρές: πλατεία 25ης Μαρτίου, πλατεία Άνω Δεξαμενής, πλατεία Αλέκου Παναγούλη, παιδική χαρά Διαμάντω Κουμπάκη, πλατεία Έλληνα Δασκάλου, παιδική χαρά Ηλ. Αποστόλου και Καρπενησίου, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Κανάρια), παιδική χαρά Χειµάρρας, παιδική χαρά Πελοποννήσου και Χειµάρρας, πλατεία Αλησμόνητων Πατρίδων (Φιλίας), πλατεία Μερκάτη, πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, πλατεία Εθνικής Αντίστασης, παιδική χαρά ∆. Διαμαντίδη και Σκρα.
Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες που αφορούν σε: αποξήλωση οργάνων παιδικών χαρών που δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας (οι οποίες δύναται να επισκευασθούν και να πιστοποιηθούν ως προς την ασφαλή λειτουργία τους), επισκευή και χρωματισμό των εν λόγω οργάνων καθώς και πιστοποίηση αυτών σύμφωνα µε τα εγκεκριμένα πρότυπα και επανατοποθέτηση / εγκατάστασή τους, αποξήλωση υπάρχοντος δαπέδου ασφαλείας για τοποθέτηση νέου, επίστρωση ελαστικών πλακιδίων δαπέδων ασφαλείας, προμήθεια και τοποθέτηση νέων οργάνων παιδικών χαρών, τοποθέτηση νέας ξύλινης περίφραξης προκειμένου όλοι οι χώροι των παιδικών χαρών να είναι ασφαλείς σύμφωνα με τους κανονισμούς λειτουργίας.

Share This