fbpx

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων περιοχής Αγίου Θωμά», προϋπολογισμού 1.760.000 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης. Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.
Αντικείμενο των παρεμβάσεων είναι η κατασκευή του δικτύου ομβρίων της περιοχής Αγίου Θωμά του Δήμου Αμαρουσίου. Στόχος του έργου είναι η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, η οποία παρουσιάζει ραγδαία οικιστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, στερείται δικτύου αποχέτευσης ομβρίων.
Συγκεκριμένα, το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων που θα κατασκευαστεί έχει συνολικό μήκος 2.763 μέτρων και αποτελείται από 12 κύριους συλλεκτήρες, που θα διέρχονται από οδούς εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου. Ως αποδέκτης της περιοχής παρέμβασης χρησιμοποιείται το ρέμα Σαπφούς, από το όριο της Αττικής οδού έως το όριο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και το τμήμα του ρέματος το οποίο διέρχεται από τις οδούς Μυκηνών και Αμαρυσίας Αρτέμιδος. Σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Αμαρουσίου και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του.

Share This