fbpx

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού (Ιασωνίδου 52 & Χρυσ. Τραπεζούντος Ελληνικό)», υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2.600.000 ευρώ με ΦΠΑ που θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.
Στόχος των παρεμβάσεων είναι η συμπλήρωση, επέκταση και ενίσχυση της λειτουργίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού με την προσθήκη κτιρίου που επιμερίζεται σε τέσσερα επίπεδα. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, καθώς η κατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων αναμένεται να εξυπηρετήσει όχι μόνο τις ανάγκες του σχολείου, αλλά και φορέων και συλλογικοτήτων.
Να σημειωθεί ότι η αίθουσα σχεδιάστηκε σε όροφο, ενώ το ισόγειο διατηρήθηκε ανοιχτό, προκειμένου να μη στερηθεί το σχολείο από τους ζωτικούς αύλειους χώρους. Συγκεκριμένα, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων περιλαμβάνει:
• Υπόγειο στο οποίο θα διαμορφωθεί, μεταξύ άλλων, αποθηκευτικός χώρος, μηχανοστάσιο ανελκυστήρα, πυροσβεστικό συγκρότημα και πυροσβεστική δεξαμενή νερού.
• Ισόγειο στο οποίο θα λειτουργήσει στεγασμένος χώρος αύλησης και γυμναστικής.
• Πρώτο όροφο στον οποίο θα διαμορφωθεί η κυρίως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων µε σκηνή, καμαρίνια, ιματιοθήκη κ.α.
• Πατάρι που θα γίνει ο αποθηκευτικός χώρος της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και το κουβούκλιο προβολών, ηχητικών και φωτισμών.
Τέλος, επισημαίνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Share This