fbpx

«Η Γυναίκα του Πόντου κράτησε όρθιες τις αξίες της Αξιοπρέπειας και της Αλήθειας σε καιρούς δύσκολους»
Χαιρετισμό απηύθυνε χθες η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με βιντεοσκοπημένο μήνυμά της στην εκδήλωση που διοργάνωσε «Η Φωνή της Ελλάδας» στο studio C της ΕΡΤ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, για να τιμήσει τη Γυναίκα του Πόντου. Η Γυναίκα του Πόντου «εκφράζει τη δύναμη της ζωής, της ελπίδας. Τη δύναμη της πίστης σε ένα καλύτερο αύριο, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια. Τη γυναίκα που έρχεται από τα σπλάχνα της ιστορίας για να φωτίσει το δρόμο των γυναικών του σήμερα και του αύριο. Τη γυναίκα που κράτησε όρθιες τις αξίες της Αξιοπρέπειας και της Αλήθειας σε καιρούς δύσκολους», τόνισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης.
Ακολουθεί η παρέμβαση της Περιφερειάρχη:
«Η επιλογή της «Φωνής της Ελλάδας» να τιμήσει, με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, τη Γυναίκα του Πόντου, είναι μια εύστοχη επιλογή. Μια επιλογή ιστορικής σημασίας. Μια επιλογή μεγάλης πολιτισμικής υπεραξίας. Μια επιλογή που φέρνει στο προσκήνιο μια ξεχωριστή γυναίκα. Μια ξεχασμένη, εδώ και 90 χρόνια, γυναίκα.
Μια γυναίκα που αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο το κόκκινο νήμα της μνήμης, της ιστορίας, της θυσίας και του παραδείγματος. Μια γυναίκα που εκφράζει τη δύναμη της ζωής, της ελπίδας. Τη δύναμη της πίστης σε ένα καλύτερο αύριο, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια. Τη γυναίκα που έρχεται από τα σπλάχνα της ιστορίας για να φωτίσει το δρόμο των γυναικών του σήμερα και του αύριο. Τη γυναίκα που κράτησε όρθιες τις αξίες της Αξιοπρέπειας και της Αλήθειας σε καιρούς δύσκολους.
Τις αξίες που μπορούν και σήμερα να εμπνεύσουν τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες. Γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω τη «Φωνή της Ελλάδας» που αποφάσισε να θυμηθεί, να θυμηθούμε όλοι σήμερα τις γυναίκες του Πόντου. Να ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μας δίνει να νοσταλγήσουμε και να τραγουδήσουμε για αυτές τις ξεχωριστές γυναίκες.
Και να ζητήσω πραγματικά συγγνώμη που ανελαστικές υποχρεώσεις με κρατούν μακριά από τη σημαντική αυτή εκδήλωση που μεταδίδεται απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
Σας δίνω όμως μια υπόσχεση: Ότι η Περιφέρεια Αττικής θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια η μνήμη να επικρατήσει της λήθης. Στην προσπάθεια της «Φωνής της Ελλάδας» να δώσει φωνή στις δυνατές γυναίκες, για να υπερβούμε στερεότυπα και κατεστημένες ιδέες, επιτελώντας χρέος εθνικό, χρέος ιστορικό, χρέος κοινωνικό.
Σας ευχαριστώ».

Share This