fbpx

Τη σημασία της ενίσχυσης της συμμετοχής και της αντιπροσώπευσης των γυναικών στην πολιτική και ειδικότερα στο τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, επισήμανε σήμερα η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου κατά την 31η Σύνοδο της Ολομέλειας του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο. Κατά την παρέμβασή της η Περιφερειάρχης, χαιρέτισε το γεγονός της εκλογής για πρώτη φορά στη θέση του Προέδρου του Κογκρέσου, μιας γυναίκας, της Αυστριακής Γκούντρουν Μόσλερ-Τέρνστρομ (Gudrun Mosler-Törnström). Η ίδια υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας εκείνων των προϋποθέσεων που θα βελτιώσουν αισθητά την παρουσία των γυναικών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η ανάδειξη γυναικών σε θέσεις ευθύνης στην πολιτική συναρτάται με ευρύτερες, βαθύτερες και ουσιαστικότερες αλλαγές στο κοινωνικό σώμα».
Χθες, Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, η Περιφερειάρχης κατά την παρέμβασή της σχετικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, με αφορμή την ψήφιση από την Ολομέλεια σχετικής έκθεσης, παρατήρησε ότι σήμερα στην Ευρώπη το «μικρόβιο της διαφθοράς» αναπτύσσεται μέσα σε ένα «τοξικό περιβάλλον» με «φόντο την άνοδο ξενοφοβικών, ρατσιστικών κομμάτων και κινημάτων». Η ίδια υπογράμμισε ότι οι επιπτώσεις του φαινομένου της διαφθοράς «επηρεάζουν καθοριστικά τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» καθώς «οι πολλές μορφές της συνιστούν τη μήτρα της σύγχρονης απαξίωσης της πολιτικής, με την αριστοτελική έννοια, της υπονόμευσης της αξιοπιστίας των θεσμών». Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε η Περιφερειάρχης, σημαντικό ρόλο παίζει η σύνδεση της καταπολέμησης της διαφθοράς με την ενίσχυση της διαφάνειας, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των ψηφιακών πολιτικών. Τέλος, η Ρένα Δούρου υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής μετέχει στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Διεθνούς Διαφάνειας για τα Σύμφωνα Ακεραιότητας κατά της διαφθοράς στις δημόσιες συμβάσεις, προσθέτοντας ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας δείχνει «μηδενική ανοχή» στα φαινόμενα διαφθοράς, όπως τα πλαστά πτυχία. «Είναι μια αρχή» που «οριοθετεί έναν δρόμο, δύσκολο αλλά μονόδρομο».
Βίντεο από την παρέμβαση της Περιφερειάρχη, εδώ: https://youtu.be/Y7JsVZpNnb4
%ce%ba%ce%bf%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%ad%cf%83%ce%bf-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1%ce%ba

Share This