fbpx

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Αγορά», το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, αναφέρεται στο συγκεκριμένο έργο που έχει ξεκινήσει στην Περιφέρεια Αττικής, στις παρεμβάσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, στο διακύβευμα της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, στη σημασία της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για την απλή αναλογική.
Αποσπάσματα της συνέντευξης της Περιφερειάρχη:
• Το έργο που έχουμε ξεκινήσει στην Αττική είναι απαιτητικό γιατί θέλουμε να αλλάξουμε το πρότυπο άσκησης διοίκησης, προωθώντας παράλληλα εκείνες τις αναπτυξιακές πολιτικές, για τη στήριξη της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας για τη δημιουργία απασχόλησης, τις οποίες χρειάζεται όχι μόνο η Αττική αλλά συνολικά η εθνική οικονομία.
• Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής, το Σεπτέμβριο του 2014, παρεμβαίνουμε στην καθημερινότητα των πολιτών. Θέτουμε συγκεκριμένες προτεραιότητες για να υλοποιηθούν έχοντας απέναντί μας ένα αρνητικό νομοθετικό πλαίσιο, που πρέπει άρδην να αλλάξει.
• (Για επενδύσεις): Να είναι δηλαδή αμοιβαία επωφελείς επενδύσεις προς όφελος των πολιτών όχι μόνο της Αττικής αλλά όλης της χώρας. Αυτό είναι το κρίσιμο διακύβευμα, που οφείλει να εντάσσεται στον γενικότερο αναπτυξιακό σχεδιασμό, σε συνεννόηση και συνεργασία με τους δήμους των περιοχών.
• (Σχετικά με την απλή αναλογική): Θα είναι η πραγμάτωση ενός ιστορικού αιτήματος της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων, ενός αιτήματος για το οποίο πάλεψαν χιλιάδες σε δύσκολους καιρούς

Share This