fbpx

Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και η Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ιωάννα Κριεκούκη, με αντικείμενο το έργο «Ολοκλήρωση Εξωτερικού και Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Οικισμού Πανοράματος Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας», συνολικού προϋπολογισμού 1.746.600 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Τη χρηματοδότηση του έργου αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια Αττικής.
Το συγκεκριμένο έργο δρομολογεί την επίλυση ενός ιδιαίτερα σημαντικού ζητήματος που σχετίζεται με την παροχή νερού στον Οικισμό Πανοράματος του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας. Με την υλοποίηση του θα επιτευχθεί η υδροδότηση του Οικισμού, ενώ παράλληλα θα καλυφθούν και οι ανάγκες ύδρευσης των γειτονικών οικισμών με προοπτική μελλοντικής οικιστικής ανάπτυξης. Επισημαίνεται ότι ο Οικισμός δεν διαθέτει δίκτυο ύδρευσης και η υδροδότηση του καθίσταται προβληματική, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες. Οι κάτοικοι είναι δε αναγκασμένοι να εξυπηρετούνται από μικρές δεξαμενές που τροφοδοτούνται από αυτοσχέδιες ιδιωτικές ομβροδεξαμενές και υδροφόρα οχήματα.
Οι εργασίες θα εκτελεσθούν στην περιοχή του Οικισμού Πανοράματος που βρίσκεται ανατολικά της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας – Θήβας της Δημοτικής Ενότητας Μάνδρας. Τέλος, σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Ερωτηθείσα σχετικά η Περιφερειάρχης υπογράμμισε τη «σημασία τέτοιων έργων υποδομής που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, καλύπτουν βασικές ανάγκες και λύνουν χρόνια προβλήματα».

Share This