fbpx

left-arrowΤης Ρένας Δούρου, ΕΘΝΟΣ, 19 Σεπτεμβρίου 2009

Η Αριστερά είναι εδώ. Μπορεί να πέρασε φουρτούνες και τρικυμίες (ορισμένες εν κρανίω, αλλά μόνον οι νεκροί οργανισμοί δεν το παθαίνουν αυτό), αλλά είναι εδώ. Θα είναι παρούσα, όχι μόνο στη μάχη της 4ης Οκτωβρίου αλλά και σε εκείνες που θα ακολουθήσουν. Όσοι βιάστηκαν να την ξεγράψουν, θα πρέπει να ξανακάνουν τους υπολογισμούς τους, με την Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ στα κιτάπια τους.
«Ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό» λέει το τραγούδι, αναπαράγοντας μια φιλοσοφική ρήση. Και στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ αυτό ισχύει απολύτως. Κανείς δεν αρνείται ότι περάσαμε κρίση, κανείς δεν υποστηρίζει ότι τα πράγματα ήταν ρόδινα. Η κρίση που περάσαμε δεν αφορούσε προσωπικές αντιπαραθέσεις αλλά τις πολιτικές προοπτικές και, σε τελευταία ανάλυση, αν και η Αριστερά πλησίασε στην άκρη του γκρεμού, δεν έπαθε σκοτοδίνη, δεν παρασύρθηκε από τον ίλιγγο. Έστω κι αν κάποιοι άσπονδοι φίλοι μας θα έκαναν τα πάντα για να μας δώσουν μια μικρή σπρωξιά, έτσι για να χαθούμε στο κενό…
Ο ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε όμως τις Κασσάνδρες και αντέχει, στέκεται στα πόδια του και διεκδικεί δυναμικά την είσοδό του στη Βουλή. Όλες οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι υφίσταται ένας «σκληρός πυρήνας» ανθρώπων που θα τον ψηφίσουν και αυτός ο πυρήνας τον φέρνει ξανά στη Βουλή. Δεν πρόκειται για κάποιου είδους «ελεημοσύνη» ορισμένων «κολλημένων» με τον ΣΥΡΙΖΑ: όλες οι ποιοτικές έρευνες έδειξαν ότι οι βουλευτές του ήσαν εκείνοι που ασκούσαν πραγματική και αποτελεσματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Καραμανλή το προηγούμενο διάστημα.
Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία ασπίδας κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, το πρόγραμμά του για τη βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση της κρίσης και για μια νέα στρατηγική οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, αποτελούν τη συγκεκριμένη, με σαφές αριστερό πρόσημο, συμβολή του στις ανάγκες των καιρών. Μια συμβολή που, σε πείσμα πολλών «επαϊόντων», οι πολίτες επιμένουν να τη στηρίζουν. Γιατί σε αυτή βλέπουν τις δικές τους ανάγκες, τον δικό τους λόγο, τη δική τους ζωή, την ελπίδα τους.

Share This