fbpx

Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, με αντικείμενο το έργο «Ανακατασκευή οδού Μ. Μπότσαρη, από Λεωφόρο Θηβών μέχρι οδού Στέφανου Σαράφη», συνολικού προϋπολογισμού 244.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%).
Το έργο, που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, αφορά στην εκτέλεση όλων των εργασιών που απαιτούνται για την πλήρη ανακατασκευή του οδοστρώματος (αντικατάσταση κυβόλιθων με ασφαλτικό τάπητα κυκλοφορίας) της οδού Μ. Μπότσαρη στο Αιγάλεω, τη μερική αναδιαμόρφωση των πεζοδρομίων, την ενίσχυση της φύτευσης και την ανακατασκευή των δικτύων Η/Μ εγκαταστάσεων.
Η ανάγκη άμεσης αποπεράτωσης αυτών των εργασιών καθίσταται επιτακτική, καθώς η συγκεκριμένη οδός αποτελεί ένα σημαντικό δρόμο ήπιας κυκλοφορίας στο Εμπορικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω, η οποία έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου 2014, καθώς και από τις συνεχείς φετινές βροχοπτώσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με τη συχνή διέλευση φορτηγών για την τροφοδοσία των καταστημάτων, έχουν προκαλέσει την καταστροφή της επιφάνειας του οδοστρώματος από κυβόλιθους και τη δημιουργία μεγάλων καθιζήσεων.

Share This