fbpx

Irene DOUROU, Greece Irene DOUROU, Grèce

Irene DOUROU, Greece
Irene DOUROU, Grèce


Στο κρίσιμο φαινόμενο της αυξανόμενης γυναικείας φτώχειας αναφέρθηκε κατά την παρέμβασή της στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου. “Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες όπου η πολιτική λιτότητας έχει οδηγήσει στο παράδοξο της μείωσης του χάσματος των φύλων στην αγορά εργασίας, όχι επειδή η θέση των γυναικών βελτιώνεται, αλλά επειδή επιδεινώνεται αυτή των ανδρών”, τόνισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης.
Βασικά σημεία της παρέμβασης της Περιφερειάρχη:
 Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες όπου η πολιτική λιτότητας έχει οδηγήσει στο παράδοξο της μείωσης του χάσματος των φύλων στην αγορά εργασίας, όχι επειδή η θέση των γυναικών βελτιώνεται, αλλά επειδή επιδεινώνεται εκείνη των ανδρών. Πρόκειται, με άλλα λόγια, για την επονομαζόμενη “θηλυκοποίηση της εργασίας των ανδρών”, με την έννοια της επιδείνωσης των ποσοστών ανεργίας τους, τα οποία πλησιάζουν πλέον εκείνα των γυναικών.
 Η Περιφέρεια Αττικής, μέσω της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, μέσω των κοινωνικών πολιτικών της, μέσω της στενής συνεργασίας με τις ΜΚΟ και μέσω της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών με άλλες ευρωπαϊκές περιφερειακές αρχές, εργάζεται για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και της ανισότητας των φύλων, που οδηγούν στη φτώχεια των γυναικών.
 Η Περιφέρεια Αττικής δίνει διμέτωπο αγώνα: κατά του κοινωνικού αποκλεισμού των γυναικών και υπέρ της προώθησης και της προστασίας της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας. Κοινός στόχος είναι η διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των γυναικών.
 Αυτός ο αγώνας δεν αποτελεί αποκλειστικά γυναικείο ζήτημα. Πρόκειται για κρίσιμο ζήτημα που αφορά στην κοινωνική συνοχή.

Share This