fbpx

184884-syriza-afisaΤην σκυτάλη στην ειδική ενότητα του SPORTNET για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2009, παίρνει η υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Αθήνας κ. Ρένα Δούρου. Η κ. Δούρου είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στις Πολιτικές Επιστήμες. Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Συνασπισμού, μετέχει στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και έχει ασχοληθεί ως συγγραφέας με το φαινόμενο του εθνικισμού. Εργάζεται ως σύμβουλος εκδόσεων.

O ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

1. Μπήκα στην πολιτική διότι…

…μου είναι αδύνατον να ιδιωτεύω, ειδικά σε περιόδους σαν τη σημερινή, με οξυμμένα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα. Εάν δεν παλέψουμε εμείς για το παρόν και το μέλλον μας, ποιός θα το κάνει;

2. Το μεγαλύτερο όνειρο μου είναι…

…να είμαι όσο το δυνατόν πιο χρήσιμη στο κοινωνικό σύνολο χωρίς να είμαι γραφική.

3. Ο μόνος λόγος που θα εγκατέλειπα την πολιτική είναι…

…κανένας. Γιατί απλά πολιτική σημαίνει να θέλω να δρω για την ίδια τη ζωή. Το μόνο που με τρομάζει είναι η «επαγγελματοποίηση».

4. Η πρώτη κίνηση που θα έκανα, αν αναλάμβανα υφυπουργός αθλητισμού θα ήταν…

…να δώσω όσο το δυνατόν περισσότερα κίνητρα για την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού, μακριά από την κουλτούρα των “επιδόσεων”.

5. Το σύνθημα μου σε αυτές τις εκλογές είναι…

…ΣΥΡΙΖΑ ισχυρός και στη Βουλή και στους αγώνες. Είναι στο χέρι μας!

6. Εφόσον εκλεγώ βουλευτής θα…

…προσπαθήσω να προωθήσω μια σειρά θεμάτων όπως τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των μεταναστών, την κοινωνική προστασία των εργαζομένων, τα δικαιώματα των νέων, εργαζόμενων γυναικών, κ.α.

7. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι…

…ότι πολύ συχνά αποδέχεται ψευτοδιλήμματα του τύπου “αυτοδυναμία ή ακυβερνησία”.

8. Έκλαψα όταν…

…μετά την πολύωρη μάχη με τη φωτιά αντίκρισα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα πρασίνου κάρβουνο για γνωστές και προβλέψιμες αιτίες…

9. Γέλασα με την ψυχή μου όταν…

…στη ΔΕΘ άκουσα κι είδα τον πρωθυπουργό να παριστάνει τον “Πολύ Σκληρό για να Πεθάνει” και μετά τον κ. Παπανδρέου να παριστάνει τον “Άνθρωπο που Ήξερε πολλά” αλλά τα κρατούσε για τον εαυτό του.

10. Αυτή την εποχή…

…παλεύω να ανταπεξέλθω ανάμεσα στις υποχρεώσεις μου στη δουλειά ( το τελευταίο είναι για το αφεντικό, αν διαβάζει) και στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Share This