fbpx

Συνάντηση με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά είχε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, με κύριο θέμα την πολιτιστική προβολή και την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση, στην οποία μετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη και ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Παναγιώτης Τσίκλος, συζητήθηκε η δημιουργία ενάλιων επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων, με τη μορφή της επιστημονικής δραστηριότητας, η οποία θα επιτρέψει καταρχήν την έρευνα και τεκμηρίωση του ενάλιου αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής, πάντα υπό τη στενή παρακολούθηση της αρχαιολογικής υπηρεσίας.
Η συνεργασία αυτή λαμβάνει χώρο στο πλαίσιο της δρομολογημένης συνέργειας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Λαυρεωτικής και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και των μνημείων της περιοχής από τους αρχαίους έως και τους νεώτερους χρόνους.
«Στόχος μας παραμένει η αειφόρος ανάπτυξη μέσω της βέλτιστης τουριστικής και πολιτιστικής αξιοποίησης της περιοχής με άξονα το ιδιαίτερο οικοσύστημα και το περιβάλλον της Λαυρεωτικής», δήλωσε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης.

Share This