fbpx

Υπό έλεγχο είναι πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε σε κατοικημένη περιοχή της Σταμάτας, στο Δήμο Διονύσου. Χάρη στην άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και όλων των εμπλεκόμενων πλευρών δεν χρειάστηκε η εκκένωση της περιοχής.
Η Περιφέρεια Αττικής με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε επιτόπου από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς και συνέδραμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία με πέντε υδροφόρα οχήματα. Παράλληλα καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έπαιξαν οι εθελοντικές ομάδες της περιοχής.
Με δεδομένο ότι οι συνθήκες υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιών συνεχίζονται τα επόμενα 24ωρα, υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας – http://patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=7963:o——–&catid=337&Itemid=375 – δίνονται όλες οι απαραίτητες οδηγίες αυτοπροστασίας των πολιτών έναντι δασικών πυρκαγιών.
Οι πολίτες οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, αποφεύγοντας οποιαδήποτε δραστηριότητα ή εργασία (καύση ξερών χόρτων, κλαδιών, οξυγονοκολλήσεις, κ.α.) που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εκδήλωση πυρκαγιάς και στην περίπτωση εκδήλωσής της να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199, δίνοντας με ακρίβεια σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία της πυρκαγιάς και το είδος βλάστησης που καίγεται.

Share This