fbpx

Προγραμματική Σύμβαση κατά της φτώχειας υπογράφεται αύριο, Τρίτη 30 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περάματος, από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τον Δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, στο Δημαρχείο Περάματος (Λεωφόρος Δημοκρατίας 28, Πέραμα).
Η συγκεκριμένη Προγραμματική Σύμβαση αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος «Αλληλεγγύης Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής στην Περιοχή Δήμου Περάματος».
Όπως προβλέπεται στην Προγραμματική Σύμβαση στην διάρκεια του προγράμματος, προϋπολογισμού 320.000 €, θα γίνουν στα όρια του Δήμου Περάματος, όπου η ανεργία φθάνει στο 50%, οι παρακάτω δράσεις:
1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ : σε συνεργασία με την τοπικούς φορείς δασκάλων και καθηγητών και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν ή δεν επαρκούν τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και κοινωνικού φροντιστηρίου από το Υπουργείο Παιδείας.
2. ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ ΚΑΙ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΣΙΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ: στόχος να καλυφθούν όλοι οι μαθητές . Τα παρεχόμενα προϊόντα διατροφής θα είναι εντός του νομοθετημένου πλαισίου σχολικής διατροφής του Υπουργείου Παιδείας.
3. ΔIΚΤΥO ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Σε χώρο που θα επιλεγεί από τους διοργανωτές σε συνεργασία με το Δήμο Περάματος, μια φορά το μήνα οι δημότες θα μπορούν να προμηθεύονται απευθείας από Έλληνες παραγωγούς προϊόντα σε χαμηλές τιμές χωρίς μεσάζοντες.
4. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ: Σε χώρο παραχωρημένο από το Δήμο Περάματος θα λειτουργήσει κοινωνικό εστιατόριο όπου θα σιτίζονται πολίτες δωρεάν με κοινωνικά κριτήρια ανάλογα με το αποδεδειγμένο εισόδημά τους.
5. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ: Σε χώρο παραχωρημένο από το Δήμο Περάματος θα λειτουργήσει κοινωνικό παντοπωλείο με είδη πρώτης ανάγκης για τη σίτιση και την ένδυση απόρων κατοίκων. Τα παρεχόμενα είδη θα προέρχονται από δωρεές και χορηγίες και, εφόσον διαπιστώνεται ανεπάρκεια ειδών, είναι δυνατή η προμήθειά τους τρόφιμα και λοιπά είδη οικιακής ανάγκης) σύμφωνα με τις διατάξεις του Ενιαίου Κανονισμού Προμηθειών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΥΑ 11389/1993, Β’ 185).
6. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ BPΕΦΟNHΠIAKOY ΣΤΑΘΜΟΥ: Σε χώρο παραχωρημένο από το Δήμο Περάματος θα λειτουργήσει βρεφονηπιακός σταθμός με στόχο την κάλυψη όλων των αναγκών της περιοχής.

Share This