fbpx

Συνάντηση Άσυλο Ανιάτων
Το Άσυλο Ανιάτων και το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, στην εγκατάσταση του Ιδρύματος στη Κυψέλη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Την Περιφερειάρχη Αττικής συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνα Θανοπούλου καθώς και η περιφερειακή σύμβουλος εντεταλμένη για ζητήματα Βιβή Τσαβαλιά. Η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ασύλου και του νοσοκομείου και συνομίλησε με ασθενείς και εργαζομένους.
Στη συνάντηση εργασίας που προηγήθηκε, η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε αναλυτικά από το Διοικητικό Συμβούλιο για το ανθρωπιστικό έργο του Ασύλου και τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει, λόγω της συσσώρευσης υποχρεώσεων προς τους εργαζομένους, δημοσίους φορείς και προμηθευτές.
Η Περιφερειάρχης επανέλαβε την έμφαση που δίνει η Περιφέρεια στα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόνοιας ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν τους εργαζόμενους, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται στο Ίδρυμα, παρά το ότι έχουν περίπου ένα χρόνο να πληρωθούν.
Η Περιφερειάρχης, κλείνοντας τη συνάντηση, όρισε Ομάδα Εργασίας υπό τις Αντιπεριφερειάρχες Κεντρικού Τομέα και Κοινωνικής Πολιτικής, προκειμένου αφενός να επεξεργαστούν άμεσα κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες μεταξύ Ασύλου και Περιφέρειας καθώς και να διερευνήσουν τις προϋποθέσεις για την εκπόνηση στρατηγικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Share This