fbpx

Άμεση ήταν η επέμβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής ύστερα από ρεπορτάζ που προβλήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, αναφορικά με την ύπαρξη ανθυγιεινής εστίας σε κτήριο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και στο οποίο διαβούν και μικρά παιδιά. Συγκεκριμένα, κλιμάκιο εποπτών της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, του κεντρικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα, έσπευσε σήμερα νωρίς το πρωί στο συγκεκριμένο πολυώροφο κτήριο, προκειμένου να προβεί σε επιτόπια υγειονομική έρευνα. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε σωρεία υγειονομικών προβλημάτων που καθιστούν το συγκεκριμένο χώρο ανθυγιεινή εστία σε βάρος της υγείας των διαμενόντων, των περιοίκων, της Δημόσιας Υγείας γενικότερα και του περιβάλλοντος.

Οι επόπτες προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και ενημέρωσαν τις συναρμόδιες Υπηρεσίες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να επιληφθούν σε ό,τι αφορά θέματα κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη φροντίδας από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλείας και εμβολιασμού των παιδιών που διαβιούν στους χώρους του εν λόγω κτιρίου. Επισημαίνεται ότι η Υπηρεσία Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής θα επανέλθει με νεότερο έλεγχό της, προκειμένου να διαπιστώσει τη συμμόρφωση με τις υποδείξεις της – στην αντίθετη περίπτωση θα εισηγηθεί την εκκένωση και σφράγιση του κτιρίου.

Το σχετικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βαγγέλη Γκούμα προβλήθηκε χθες (Δευτέρα) βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star, το οποίο παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μάρα Ζαχαρέα.

Share This