fbpx

dourou kammenos

Ρένα Δούρου: Στις εσχατιές της Περιφέρειας, με έναν διττό συμβολισμό

Τα νησιά Κύθηρα και Αντικύθηρα επισκέφτηκε σήμερα το πρωί η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, συνοδευόμενοι από ομάδα ιατρικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για την πραγματοποίηση ιατρικών εξετάσεων σε κατοίκους των Αντικυθήρων. Την Περιφερειάρχη Αττικής συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, ενώ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, συνόδευσε ο Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ιατρός, Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος.

Στα Αντικύθηρα, όπου οι στρατιωτικοί ιατροί εξέτασαν κατοίκους, η Περιφερειάρχης και ο Υπουργός επισκέφθηκαν τον Ναό του Πολιούχου Αγ. Μύρωνα, όπου συναντήθηκαν με τον Ηγούμενο Πατέρα Αντώνιο. Αφού ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των κατοίκων των Αντικυθήρων, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετέβησαν στα Κύθηρα. Εκεί επισκέφθηκαν τη Ναυτική Βάση του νησιού και στη συνέχεια πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μυρτιδιώττισσας, όπου συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Κυθήρων-Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ. Τέλος η Περιφερειάρχης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων όπου τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Κυθήρων- Αντικυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης μαζί με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργο Μεγαλοκονόμο.

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κατά την επίσκεψή της στο Γενικό νοσοκομείο Κυθήρων δήλωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα στις εσχατιές της Περιφέρειας, στο πλαίσιο ενός διττού συμβολισμού: Για πρώτη φορά βλέπουμε τον κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, πέρα από τη φύλαξη των συνόρων και δεύτερον, είναι φανερό ότι έχουμε ανάγκη οι θεσμοί της πατρίδας, όπως είναι το ΥΠΕΘΑ και η Περιφέρεια να βρίσκονται σε συνέργεια, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματα των πολιτών. Σήμερα λοιπόν κάνουμε τα εγκαίνια μιας συνεπούς, σταθερής συνεργασίας προς όφελος των πολιτών και της πατρίδας.

Σήμερα βλέπουμε ότι έχουμε ανάγκη και τους στρατιωτικούς γιατρούς. Και έχουμε μπροστά μας πολλά να κάνουμε στο χώρο της Υγείας. Ένα χώρο που δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια παρά το γεγονός ότι τα θεμέλια της κρίσης είχαν ξεκινήσει πολύ καιρό πριν από τις πολιτικές της λιτότητας. Χρειαζόμαστε ανθρώπινο δυναμικό, γιατρούς, αλλά και έναν άλλο τρόπο ορισμού των υπευθύνων.

Σήμερα κάνουμε την αρχή για μια διαφορετική λειτουργία των όσων πρέπει και των όσων έχουμε ανάγκη».

Share This