fbpx

 

 

Le Parisien : «Τέλος οι πελατειακές σχέσεις»

Συνέντευξη της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου στην πρώτη σε κυκλοφορία γαλλική εφημερίδα Le Parisien και τον δημοσιογράφο Matthieu Pelloli, στο φύλλο της 24ης Ιανουαρίου, με τον τίτλο «Τέλος οι πελατειακές σχέσεις». Βασικά σημεία:

  • Κατά τους πέντε πρώτους μήνες της διοίκησής μας στην περιφέρεια, θέσαμε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά όπου είχε γίνει διακοπή λόγω μη πληρωμής λογαριασμών. Δεν είναι δυνατό τον 21ο αιώνα να αφήνουμε τους Ελληνες στο σκοτάδι (…) Επίσης, αντιμετωπίζουμε επιθετικά το πρόβλημα με τα απορρίματα. Η σημερινή κατάσταση – όπου τα απορρίμματα θάβονται – είναι ανεπίτρεπτη, τόσο από τη σκοπιά της οικονομικής λογικής, όσο και από τη σκοπιά της δημόσιας υγείας.
  • Στην Αττική, η ανεργία αγγίζει το 30%, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, έχουμε πολλούς άστεγους… Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα με όσα μέσα διαθέτουμε και η κεντρική κυβέρνηση δεν μας έκανε κανένα δώρο. Η περιφέρεια – με 5 εκατομμύρια κατοίκους – διοικείται μόνο με 2.200 υπαλλήλους… Εδώ και τρεις μήνες περιμένουμε με ανυπομονησία την απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την πρόσληψη 139 μόνιμων υπαλλήλων.
  • Αποδεικνύουμε ότι η εξουσία δεν είναι μόνο ένα εργαλείο στα χέρια των ισχυρών. Τέρμα στα μικρορουσφέτια, στο νεποτισμό και στο πελατειακό σύστημα. Η πολιτική μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων. Στην περιφέρεια αυξήσαμε τον προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση έκτακτων κοινωνικών αναγκών από το 1,9 στα 13 εκατομμύρια ευρώ.

 

  • Το διακύβευμα ξεπερνά το θέμα των απειλών μιας χώρας εναντίον μιας άλλης. Ο Σύριζα αγωνίζεται για να ξαναδώσει στην Ελλάδα τη χαμένη της αξιοπρέπεια. Η διαγραφή μέρους του χρέους μας θα ωφελήσει ολόκληρη την Ευρώπη αποδεικνύοντας ότι η ανάγκη των λαών για ευημερία λαών μπορεί να νικήσει της αγορές.

 

Diario de Noticias:  «Η Ελληνική κοινωνία δεν θα αντέξει να την εξαπατήσουν ξανά»

 
Σε συνέντευξή της στην πορτογαλική εφημερίδα Diario de Noticias και στην απεσταλμένη της Patricia Viegas, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, τόνισε μεταξύ άλλων:

  • Η χώρα μου βρίσκεται σε πόλεμο και από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Οπότε, η περιφέρεια της Αττικής μπορεί να γίνει μια νέα αφετηρία για τη χώρα, για μια δίκαιη κοινωνία και για την αριστερά.
  • Οι τελευταίοι πέντε μήνες απέδειξαν ότι όταν έχεις πρόγραμμα και ξέρεις πού βαδίζεις, μπορείς να νικήσεις, έστω κι αν το περιβάλλον είναι εχθρικό. Νιώθω υπερήφανη όταν λένε ότι όσα έχω κάνει εδώ μπορούν να αποτελέσουν την απόδειξη για όσα θα μπορέσει να κάνει και μια κυβέρνηση του Σύριζα.
  • Αν υπάρχει ένα κόμμα το οποίο ξέρει να λειτουργεί στο πλαίσιο των συμμαχιών, αυτό είναι ο Σύριζα. Ωστόσο, χρειαζόμαστε ικανή πλειοψηφία για να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε μόνοι, γιατί αυτό θα μας προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Ο ελληνικός λαός δεν θα ανεχτεί να τον ξεγελάσουν ξανά.
  • Ο Μάριο Ντράγκι μας βοήθησε λέγοντας ότι δεν υπάρχει Plan B, ότι δεν τίθεται ζήτημα Grexit βάσει των ευρωπαϊκών συνθηκών. Δυστυχώς, χάθηκε πολύς χρόνος συζητώντας για αυτά τα ψευτοδιλήμματα. Η διαπραγμάτευση θα είναι εντελώς διαφορετική.
  • Όπως γίναμε η πρώτη χώρα στην οποία επιβλήθηκαν οι πολιτικές της λιτότητας, έτσι τώρα θα γίνουμε και η πρώτη χώρα που θα προσπαθήσει να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές οι οποίες πέντε χρόνια αργότερα, όπως όλοι αναγνωρίζουν, δεν μείωσαν το χρέος. Αντιθέτως, το αύξησαν. Αυτό είναι το ζήτημα.
Share This