fbpx

A24

Την ανάγκη να κάνει η Περιφέρεια Αττικής μια νέα αρχή, «με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και ανθρωπιά», κάνοντας παρελθόν το «φαύλο, διεφθαρμένο, πελατειακό σύστημα», του απερχόμενου Περιφερειάρχη, τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχη, επικεφαλής του συνδυασμού, «Δύναμη Ζωής», Ρένα Δούρου, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού.

Αποσπάσματα της ομιλίας της Ρένας Δούρου:

  • Είναι τόση η επιθυμία του κ. Σαμαρά να μην χάσει την Αττική, που είναι έτοιμος να θυσιάσει τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ, στο βωμό του ΠΑΣΟΚ.

  • Ο απερχόμενος περιφερειάρχης, όσο κι αν επιθυμεί να το κρύψει, τώρα που το ΠΑΣΟΚ καταρρέει, ήταν είναι και θα είναι ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα βαθύ ΠΑΣΟΚ.

  • Κυβέρνηση και Περιφέρεια οδηγούν στη βύθιση της χώρας και της περιφέρειας, έχοντας πλεόνασμα. Ένα πλεόνασμα που κάνει τις χιλιάδες των ανέργων, των απόρων, των αστέγων, αόρατους.

  • Την ώρα που πολλοί δήμοι της Αττικής δοκιμάζονται σκληρά από την ανθρωπιστική κρίση ο απερχόμενος Περιφερειάρχης περηφανεύεται για πλεόνασμα. Ένα πλεόνασμα θράσους και απραξίας.

  • Το μόνο χειροπιαστό έργο του απερχόμενου Περιφερειάρχη είναι η λειτουργία της Περιφέρειας , μέσα στην αδιαφάνεια και το σκοτάδι, μακριά από τον έλεγχο των πολιτών.

  • Περηφανεύεται τόσο πολύ ο απερχόμενος Περιφερειάρχης για το δήθεν έργο του, που ονόμασε τον συνδυασμό του «μόνο με έργο». «Μόνο με έργο» λοιπόν έμεινε απαθής στο ξεπούλημα του Ελληνικού. «Μόνο με έργο» μεθόδευσε το ξεπούλημα του Αστέρα. «Μόνο με έργο» μένει άπραγος για να διευκολύνει το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά. «Μόνο με έργο» στρώνει το χαλί στα εργολαβικά συμφέροντα για τη διαχείριση των απορριμμάτων. «Μόνο με έργο» αφήνει νηστικούς τους απόρους μαθητές στα σχολεία. «Μόνο με έργο» δεν έδωσε 350 χιλιάδες ευρώ στο Πέραμα για κοινωνικές παρεμβάσεις. «Μόνο με έργο» βολεύει με έργα βιτρίνας τους φιλικούς του δημάρχους. «Μόνο με έργο» δεν προχώρησε σε έργα υποδομής, όπως το αποχετευτικό σύστημα. «Μόνο με έργο» έχει ‘καταφέρει’ να αντιστοιχούν 0.74 βρεφονηπιακοί σταθμοί ανά δήμο της Αττικής. «Μόνο με έργο» τρέχει τώρα να κάνει εγκαίνια δήθεν έργων στα χαρτιά.

  • Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να γυρίσουμε σελίδα. Και μέσα σε τρεις εβδομάδες να φέρουμε τα πάνω – κάτω. Να αλλάξουμε τα πάντα στην περιφέρεια Αττικής.

  • Έχουμε τη δύναμη, τις γνώσεις, την πολιτική βούληση, να κάνουμε την Αττική να αλλάξει ρότα. Να αφήσει πίσω της τον μνημονιακό χειμώνα. Να αγκαλιάσει τους κοινωνικά αδύναμους. Να γίνει ασπίδα για τους άπορους, τους άστεγους, τους άνεργους.

  • Η «Δύναμη Ζωής», με τους ανθρώπους της, δεσμεύεται ότι ήλθε για να γκρεμίσει το καθεστώς των μνημονίων στην Αττική. Και παράλληλα δεσμεύεται ότι ήλθε για να κτίσει μια νέα νοοτροπία.

  • Να κτίσει μια Περιφέρεια στο πλευρό του πολίτη. Μια Περιφέρεια μοχλό ανάπτυξης. Με δημοκρατία, με συμμετοχή των πολιτών. Με έμφαση στην εργασία. Στο περιβάλλον. Στη διαφάνεια. Μια Περιφέρεια που δεν θα διστάσει να διεκδικήσει ό,τι δικαιούνται οι πολίτες της σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

  • Έχουμε τον καλύτερο σύμμαχο στο πλευρό μας. Τους πολίτες. Όλους όσοι πιστεύουν ότι η ζωή τους σήμερα δεν είναι αυτή που τους αξίζει. Αυτή που μας αξίζει. Όλους όσοι πιστεύουν ότι από την Περιφέρεια Αττικής μπορεί να ξεκινήσει η πορεία ανατροπής κι ελπίδας για ολόκληρη την πατρίδα.

Το Γραφείο Τύπου, 28/4/14

Share This