fbpx

184884-syriza-afisaΤης Ρένας Δούρου, υποψηφίας βουλευτή Β΄ Αθήνας, ΣΥΡΙΖΑ, 
Αμαρυσία, 10-9-2009

Είθισται να λέγεται ότι κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι σημαντική. Ωστόσο οι πρόωρες εκλογές, στις οποίες οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση Καραμανλή στις 4 Οκτωβρίου, σηματοδοτούν πράγματι μια σημαντική καμπή μέσα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, κοινωνικής αβεβαιότητας, έντονης εργασιακής ανασφάλειας και τελικά, πολιτικής ρευστότητας. Ζούμε μια περίοδο που οι πολίτες έχουν την αίσθηση ότι η πολιτική και οι πολιτικοί αδυνατούν να προσφέρουν λύσεις, να προτείνουν ρεαλιστικά προτάγματα ή, με απλά λόγια, να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για τους πολίτες και την καθημερινότητά τους.

Και όπως φαίνεται το ίδιο σκηνικό μεταξύ των δύο μεγάλων, κομμάτων εξουσίας επαναλαμβάνεται και σε τούτες τις εκλογές. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ διαγκωνίζονται στην υπερ-πλειοδοσία υποσχέσεων, τις οποίες είναι βέβαιο ότι θα ξεχάσουν από τις 5 Οκτωβρίου κι ύστερα.

Η μεν Νέα Δημοκρατία μοιάζει να ενεργεί έχοντας ξεχάσει ότι επί πέντε χρόνια κρατούσε στα χέρια της όλα τα χαρτιά της εξουσίας και λειτουργεί περισσότερο ως… καταγραφέας των προβλημάτων, που η ίδια ως κυβέρνηση δεν κατάφερε να επιλύσει.
Το δε ΠΑΣΟΚ βλέπει να ανοίγεται μπροστά του, ξανά, η «λεωφόρος της εξουσίας» και τα στελέχη του έχουν αρχίσει την κατανομή κυβερνητικών κοστουμιών και ρόλων. Την ίδια στιγμή ένα κομμάτι της Αριστεράς, αυτό που εκπροσωπεί το ΚΚΕ, μοιάζει να ικανοποιείται με το ποσοστό του και διεκδικεί την… περιχαράκωσή του, στρεφόμενο, κυρίως κατά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι τόσο κατά των δύο κομμάτων εξουσίας!

Σε αυτό το παγιωμένο πολιτικό σκηνικό ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνη η δύναμη της Αριστεράς που μπορεί πράγματι ν’ αλλάξει τα δεδομένα του παιχνιδιού, να χαλάσει τη σούπα εκείνων (κομμάτων εξουσίας και μεγάλων ΜΜΕ) που ποντάρουν στην εξαφάνισή του, από τη Βουλή καταρχήν, από το πολιτικό σκηνικό, κατόπιν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα και τα μέσα να προτάξει στην πολιτική ατζέντα τα θέματα της κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να στηρίξει τους νέους στις διεκδικήσεις του, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στη δουλειά, μέσα από τη δική τους οπτική. Είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να προστατέψει τον εργαζόμενο από την εργοδοτική αυθαιρεσία (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ήταν το κόμμα εκείνο που άσκησε την αποτελεσματικότερη αντιπολίτευση στη Βουλή). Είναι η πιο αξιόπιστη δύναμη σε ό,τι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, με τις παρεμβάσεις του εντός κι εκτός Βουλής. Είναι η πιο ευαισθητοποιημένη δύναμη στα ζητήματα προστασίας των μεταναστών, είναι η δύναμη εκείνη που στηλιτεύει τον ρατσισμό και τη ξενοφοβία, την ώρα που η κυβέρνηση υιοθετεί την ξενοφοβική ατζέντα του Γ. Καρατζαφέρη και το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «μηδενική ανοχή» στη μετανάστευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, με λίγα λόγια, το κομμάτι εκείνο της Αριστεράς που δεν φοβάται την εποχή του, δεν φοβάται να παρέμβει, να συγκρουστεί για τις αρχές και τις αξίες που καθιστούσαν ανέκαθεν την Αριστερά την πιο αξιόπιστη δύναμη ανατροπής της κατεστημένης τάξης.

Ψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ κάνετε το πρώτο βήμα για την ανατροπή των δεδομένων.
Τολμήστε Τώρα!
Χαλάστε τους τη σούπα!

Αρχική

Share This