fbpx

Δήλωση της Ρένας Δούρου για τη συνάντηση των κκ. Βενιζέλου και Αβραμόπουλου

Τούτες τις κρίσιμες ώρες για τη Μέση Ανατολή, η κυβέρνηση επιδίδεται σε πολεμοχαρή υπερπλειοδοσία. Είναι φανερό ότι, πρώτον, έχει διαλέξει στρατόπεδο, και αυτό είναι το στρατόπεδο του πολέμου. Δεύτερον, ότι έχει δεσμεύσει τη χώρα στην επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση των ‘προθύμων’ της Δύσης στη Συρία. Απαντά έτσι στο ερώτημα περί των ‘διευκολύνσεων’ που προτίθεται να προσφέρει. ‘Όλες’ είναι η αβίαστη απάντηση.
Η επίκληση του διεθνούς δικαίου γίνεται απλά για προσχηματικούς λόγους.
Είναι φανερό ότι, σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Βενιζέλος, η επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση θα ακυρώσει τα όποια δειλά βήματα ειρηνευτικής συνεννόησης είχαν γίνει πέρσι τον Ιούνιο, με τη Συμφωνία της Γενεύης, με τη διαμεσολάβηση ΗΠΑ και Ρωσίας.
Σήμερα εκείνο που προέχει είναι η κινητοποίηση των λαών και των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων προκειμένου να αποτραπεί άλλος ένας αποικιοκρατικής έμπνευσης πόλεμος που θα επιτείνει τα αδιέξοδα και θα αιματοκυλήσει την ήδη πολύπαθη περιοχή.
Με την απόφασή της η δικομματική κυβέρνηση καθιστά τη χώρα μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης, εμπλέκοντάς την σε μια στρατιωτική περιπέτεια που είναι βέβαιο ότι θα αποσταθεροποιήσει το ευρύτερο περιβάλλον της με άκρως επικίνδυνες συνέπειες.

Share This